Kokouksetvirossa

Kohdekaupungit

Tallinna

Euroopassa on vain muutamia niin kauniita kaupunkeja kuin Tallinna. 450 000 asukkaan kaupunki on kuuluisa vaikuttavasta vanhastakaupungistaan, joka on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupunkikeskuksista Euroopassa.

Vanhankaupungin mukulakivikatujen ulkopuolella sijaitsevassa kaupungissa on moderni tunnelma, ja sen arkkitehtuuri ja uudistetut tehdasalueet tarjoavat tilaa vilkkaalle ruokailu- ja yöelämälle. Kymmenet nähtävyydet ja museot ympäri Tallinnaa esittelevät paikallista perintöä. Kun tarjolla on niin upea valikoima elämyksiä, ei ole ihme, että Tallinna on  suosittu kokousten, kongressien ja muiden yritystapahtumien pitopaikkana.

Vanhakaupunki tulee aina olemaan Tallinnan suurin turistikohde, mutta useat erilaiset alueet – joista osa on noussut esiin vasta viimeisen vuosikymmenen aikana – tekevät vierailusta entistä rikkaamman. Varsinkin Rotermannin, Telliskiven ja Noblessnerin sataman vastikään kunnostetut teollisuusalueet ovat nyt trendikkäitä kulttuurikohteita. jotka eivät olleet hiljattain kuin hylättyjä varastoja. 

Rentouttavampaa kokemusta etsivät vierailijat voivat tutustua Kalamajan puutaloalueeseen, kävellä vehreässä Kadriorgin puistossa maistaakseen venäläistä keisarillista arkkitehtuuria tai nauttia merinäkymistä vastikään rakennetulta Reidi Tee -promenadilta. (Lähde Viron kokoustoimisto)

Tartto

Tartto tarjoaa Baltian maiden vanhimpana kaupunkina kiinnostavia nähtävyyksiä, joita riittää joka askeleelle erityisesti kaupungin keskustassa. Täällä on tyylinäytteitä keskiajalta moderniin arkkitehtuuriin, viihtyisiä kahviloita ja persoonallisia ravintoloita, kaupunkiluontoa ja yliopistokaupungin eloisa meno. Tartto on virolaisen kulttuurin kehto – tänne on perustettu ensimmäinen kansallinen yliopisto, täällä aloittivat toimintansa ensimmäiset vironkieliset lehdet ja kulttuuriseurat sekä ensimmäinen ammattiteatteri. Kaupungissa sijaitsee Valtionarkisto, opetus- ja tiedeministeriö sekä useita kulttuurilaitoksia.

Tartto on Etelä-Viron makujen keskus. Täällä on runsaasti viihtyisiä kahviloita ja eri-ilmeisiä ravintoloita, joiden ruokalistoilla on sekä aidon virolaisia että muiden maiden ruokia .

Tartossa järjestetään vuoden ympäri erilaisia tapahtumia jokaiseen makuun – ilahduttavia elämyksiä tarjotaan historiasta, musiikista, kirjallisuudesta, teatterista, elokuvataiteesta, tieteestä ja liikunnasta kiinnostuneille.

Kaupungin läpi kiemurteleva Suur-Emajõgi-joki, ydinkeskustassa kohoava Toomemägi-kukkula, keskustan kasvitieteellinen puutarha ja lukuisat puistot rikastuttavat kaupungin viherympäristöä ja tarjoavat mahdollisuuden vehreästä luonnosta nauttimiseen kaupungista poistumatta.

Tartto tunnetaan Viron opetus- ja tiedekeskuksena. Hyvin toimiva opetusjärjestelmä, 9 korkeakoulua ja yliopistoa, kompakti yrittäjyysympäristö ja erilaiset tukirakenteet luovat hyvät edellytykset yritystoiminnan nopeaan ja luovaan kehittämiseen. Tartossa lääketieteen ja bioteknologian rinnalle on kehittynyt myös IT- ja elektroniikka-ala, keskittäen useita menestyviä yrityksiä ja start-up -yrityksiä. Vuosittain järjestettävien satojen paikallisten ja kansainvälisten eri alojen konferenssien, seminaarien ja työpajojen lisäksi Tartossa järjestetään yhteistyössä kaupungin johdon kanssa myös Baltian maiden suurinta liikefestivaalia sTARTUp Day, joka yhdistää eri alojen asiantuntijoita ja aloittelevien yritysten edustajia ympäri maailmaa.

[lähde visittarto.com]

Pärnu

Pärnun kaupunki on todella kompakti, ajan hermolla ja samalla ylpeästi perinteitään kantava. Täällä sinua odottavat ympärivuotisesti 9 uniikkia kylpylää, paljon vehreyttä ja lerittäin arvostettuja ravintoloita, kahviloita sekä teatteri- ja konserttielämyksiä. Pärnun lähellä on myös kaksi golfkenttää. Löydät täältä myös paljon erilaisia mahdollisuuksia kalastukseen joella ja merellä.

Pärnumaan metsissä ja luonnossa riittää tutustumisen arvoisia paikkoja. Matsalun kansallispuisto on yksi Euroopan runsaslintuisimpia alueita. Soomaalla voit seikkailla ja vaeltaa kävellen, lumikengillä sekä kanootilla. Kihnun ja Manijan saarilla kunnioitetaan edelleen vanhoja virolaisia perinteitä ja tapoja. 

Pärnun sijainti on kongressien ja kokousten järjestämisen kannalta erittäin hyvä, koska useat suurkaupungit ovat parin tunnin ajomatkan etäisyydellä. Sen tarjoamat puitteet vastaavat tasoltaan kansainvälisiä vaatimuksia.

Suuremmat seminaaritilat sijaitsevat hotelleissamme ja niihin mahtuu satoja osallistujia. Suurimman kongressi- ja kokoustilan tilan tarjoaa Pärnun konserttitalo, jossa on istumapaikat noin 900 hengelle.

Suurin kaupungin ulkopuolella sijaitseva konferenssitila on Klaara-Mannin loma- ja seminaarikeskus, jonne mahtuu 150 henkeä.

Miksi järjestää kokous, koulutus tai seminaari Pärnussa?

[lähde visitparnu.com]

Saarenmaa

Jos suunnittelet kokousta tai suuremman seminaarin järjestämistä, Saarenmaa on juuri oikea paikka sinulle. Saarelta löytyy sekä suurempia että pienempiä seminaaritiloja. Kuressaaren kaupunginteatterin ja kulttuurikeskuksen tiloihin mahtuu noin 300 henkeä, hotellien kokoustilat puolestaan tarjoavat viihtyisiä kohtaamispaikkoja 4 – 50 hengen ryhmille. Voit järjestää kokouksesi vaikka kylpylähotellissa, ja hakea lisäinspiraatiota virkistävällä kylpyläkäynnillä. Luonto on Saaremaalla läsnä kaikkialla – kaunis ympäristö kannustaa hyvien ajatusten syntymiseen! Saaremaalla on monta hieman tavanomaisesta poikkeavaa kokoustilaa – ota yhteyttä ja kerromme lisää!

Riika & Jurmala

Latvian pääkaupungin Riian perus saksalainen piispa Albert vuonna 1201. Kaupunki liiyi  Hansaliioon vuonna 1282. Vuonna 1510 maailman ensimmäinen joulukuusi koriste#in Riiassa.  Saksan hallinto korva#in Ruotsin hallinnolla vuonna 1629, ja Riikasta tuli Ruotsin kuningaskunnan  suurin kaupunki. Vuonna 1710 Riika joutui Venäjän hallintaan, mua Saksan vaikutusvalta säilyi  merkiävänä itsenäisyysjulistukseen saakka.  

1900-luvun alun talous- ja rakennusbuumi teki Riikasta yhden maailman johtavista  jugendkaupungeista ja yhden Venäjän valtakunnan vauraimmista kaupungeista. Vuosina 1901–1912  Riialla oli bri#läinen pormestari George Armitstead. Riika ja Latvia nau#vat itsenäisyydestään  vuosina 1918–1940, jonka jälkeen Neuvostoliiton ja Saksan miehitykset alkoivat. Latvia oli  Neuvostoliiton vallan alla vuoteen 1991, jolloin se itsenäistyi uudelleen.  

Löydä täydellinen la kongressillesi yli 350 paikan joukosta. Erinomaiset tapahtumapaikat,  kansainväliset liikenneyhteydet ja erinomaiset palvelut. Kaikki mitä tarvitset maailmanluokan  tapahtumaan.  

Riian 350 tapahtumapaikkaa vaihtelevat minimalissista hotellien kokoushuoneista uudisteuihin  teollisuusperintöloihin ja mahtaviin historiallisiin juhlasaleihin. Uusin kongressien pitopaikka on  ATTA Center – Balan suurin kongressipaikka. Arkkitehtuuripalkiu Hanzas Perons on ennen  rahrautaeasema, ja trendikäs Teikums on tarkoitukseen rakenneu tapahtuma- ja työla.  

Riian kansainväliselle lentokentälle voi lentää suoraan yli 100 kohteesta ja Riiassa on 13 500  hotellipaikkaa. 

Jurmala

Jurmala on Itämeren rantojen suurin lomakaupunki mukavalla maaneteellisellä paikalla – vain
parinkymmenen kilometrin päässä Latvian pääkaupungista Riikasta ja neljän tunnin ajomatkan
päässä Tallinnasta ja Vilnasta. Meren läsnäolo, 24 kilometriä pitkä ranta ja roman#nen
puuarkkitehtuuri takaavat kaupungin ainutlaatuisen tunnelman. Kaupunki on noin kaksisataa vuoa
vanha ja nykyään Jūrmala on sekoitus villiä luontoa, kylpylähotelleja, kuluuriperintöä ja nykyaikaista
kaupunkia.
Löydä Jomas iela (Jomas katu) Jūrmalan sydämessä. Kävelykatu, jolla on tasainen virta lomailijoita ja
ulkomaisia vierailijoita kaikkina vuodenaikoina ja sääolosuhteissa.
Jūrmala on yksi harvoista Euroopan kaupungeista, jossa ei voi vain hengiää raista
merenrantailmaa, vaan myös nau#a mäntymetsien tarjoamasta luonnollisesta aromaterapiasta.
Kolmannes kaupungin pinta-alasta on metsää, ja useimmissa paikoissa ranta on piilossa mäntyjen
peiämien dyynien takana
Jūrmalan historialliset näyämöt, rannat ja puutarhat ovat ilahduaneet yleisöä ulkoilmakonserteilla
jo yli sadan vuoden ajan. Vielä tänäkin päivänä vieraat voivat nau#a musiikista ulkoilmassa Dzintarin
konser#talossa ja Dzintarin metsäpuistossa.
Jos etsit jotain erityistä yritystapahtuman järjestämiseen – Jurmala on sinua varten.
(Lähde: visitjurmala.lv)